13.9.2018

Kuka sinua kouluttaa?

Kansainvälistyneet markkinat ovat tehneet Suomessa useista liiketoimista monikielisiä. Tämän vaikutuksesta englanninkielisten koulutusten pyyntö on myös kasvanut huomattavasti viime vuosina. Suomen Puheopiston valmennustarjontaan kuuluu englanninkielisiä koulutuksia, niin esiintymistaidon ja kirjallisen viestinnän valmennuksista vuorovaikutustaitojen valmennuksiin. Amerikkalainen Dean DiNardi on yksi meidän näissä valmennuksissa käyttämistä kouluttajista. Dean on opiskellut viestintää, lavaesiintymistä, psykologiaa ja käyttäytymistieteitä sekä teatteria. Esiintymistä ja viestintää hän on kouluttanut 15 vuotta.

Deanin asiantuntija-alaa ovat yleisön huomion kiinnittäminen ja ylläpitäminen, esiintymisen arvon määrittäminen ja sen esittäminen asiantuntijana, itsevarmuuden rakentaminen sekä läsnä oleminen puhujana. Kyseisiä aiheita valmentaessaan Dean käyttää hyväkseen NLP-menetelmää ja 25 vuoden kokemusta teatterista näyttelijänä, kirjoittajana, ohjaajana sekä tuottajana. 
Kouluttajana Dean on luova tavoissaan auttaa ihmisiä selvittämään heidän vahvuutensa kehittämään heikkouksia. Hän on myös suoraviivainen ja rehellinen teknikoissaan antaaksensa valmennettaville tuloksia. Dean on miellyttävä, ystävällinen ja empaattinen koulutettavien tarpeita kohtaan, koska ei ole helppoa esiintyä tai olla hyvä siinä. Parasta kouluttamisessa on auttaa muita tajuamaan, että he ovat kykeneviä ja että he osaavat.
Dean toivoo, että ennen valmennusta ihmiset tietävät tulevansa saamaan tarvittavat välineet hyväksi puhujaksi. Hän myös toivoo heidän ymmärtävän, että valmennuksen jälkeen heidän täytyy soveltaa näitä välineitä, koska yksi oppitunti ei vielä tee loistavaa puhujaa.

Deanin motto on: “Life isn’t about finding yourself, life is about Creating yourself”ELLA KAJASTE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti