5.10.2015

Viisi vinkkiä verkostoitumiseenOsallistuin viime viikolla Nordic Business Forumiin, joka on yksi suurimmista business-seminaareista Euroopassa. Business-maailman huippupuhujien lisäksi yksi kantava teema NBF:ssa on verkostoituminen. Puheenvuorojen väliin on jätetty runsaasti aikaa verkostoitumiseen ja on mahdollisuus tavata tuhansittain potentiaalisia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Joskus kuitenkin saattaa tuntua vaikealta lähteä suunapäänä keskustelemaan ventovieraiden ihmisten kanssa. Kuinka siis ottaa kaikki hyöty irti verkostoitumismahdollisuudesta? Tässä viisi vinkkiä verkostoitumiseen:
  1. Ole rohkea! Kainostelemalla et verkostoidu. Jutteleminen vieraille saattaa tuntua vaikealta, mutta sitä voi harjoitella. Kokeile ensin jossain tutussa ympäristössä, kuten harrastuspiirissä. Laajenna verkostoitumisharjoituksia pikkuhiljaa. Harjoitus tekee mestarin tässäkin.
  2. Ole iloinen! Kun hymyilet, olet helposti lähestyttävä. Pelkästään jo iloisella ja avoimella asenteella pääset verkostoitumisessa pitkälle. Kun lähestyt muita hymyillen, otetaan sinut lämpimästi vastaan ja mukaan keskusteluun.
  3. Ole kiinnostunut! Älä ole itse koko ajan äänessä. Muista myös kysyä, mitä toiselle osapuolelle kuuluu ja mitä hän voisi tarjota sinulle.
  4. Ole näkyvillä! Se, että kuulut erilaisiin ryhmiin on koko ajan tärkeämpää. Yhä enemmän ja enemmän asiat etenevät erilaisten verkostojen ja suositusten kautta.
  5. Ole kärsivällinen! Verkostoituminen vie aikaa eikä siinä edes kannata hakea nopeita tuloksia. Verkostoitumalla luot uusia kontakteja, jotka saattavat tuoda tulosta vasta pitkänkin ajan jälkeen. Älä lannistu, jos kaikki verkostoitumisyritykset eivät tuo tulosta lainkaan. Yksikään yritys ei kuitenkaan ole turha.


Työkaluja viestintään ja verkostoitumiseen saat myös Suomen Puheopiston seminaarissa Vuorovaikutuksella voimaa 26.11.2015. Tähtipuhujat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner ja tulevaisuustutkija Ilkka Halava tuovat asiantuntijanäkökulman. Työpajoissamme puolestaan pääset käytännössä kokeilemaan vuorovaikutuksen voimaa. Lisätietoja seminaarista osoitteessa puheopisto.fi/seminaari.

EMMI MÄLKIÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti