1.6.2012

Tuppisuusta small talk -mestariksi


Oletko joskus ollut juhlissa, joissa seurustelit lähinnä noutopöydän kanssa?

Tuleva viikonloppu on monille juhlinnan aikaa. Iloisten ja tunnelmallisten perhejuhlien lisäksi postiluukusta on saattanut tipahtaa kutsu myös jonkun kaukaisemman tuttavan kekkereihin.

Kuvitellaanpa seuraavaa tilannetta. Olet menossa puolisosi työkaverin tyttären lakkiaisiin, etkä tunne kyseistä perhettä kuin nimeltä. Et pidä itseäsi mitenkään erityisen sujuvasanaisena keskustelijana. Jännität etukäteen puolison työkavereiden tapaamista.

Mikä avuksi tällaisessa tilanteessa? Kuinka muuntautua perinteisestä suomalaisesta tuppisuusta seurapiirikuningattareksi, jolta sivistynyt small talk sujuu luonnostaan?

Ratkaisu löytyy korvien välistä. Jos ajattelet juhliin menon olevan velvollisuus, joka on hoidettava alta pois, siitä epäilemättä tulee tylsää pakkopullaa.

Pitämällä mielessä seuraavat seikat voit päästä hyvin antoisiin keskusteluihin:

  •  Tee asennemuutos. Pidä keskusteluja sinulle entuudestaan tuntemattomien ihmisten kanssa mahdollisuutena solmia uusia tuttavuuksia ja kenties oppia jotain uutta.
  • Ole kiinnostunut. Jos olet kiinnostunut toisista, viriää keskustelu kuin itsestään ja saatat löytää paljonkin yhteisiä kiinnostuksen kohteita.
  • Ole läsnä oikeasti. Keskity siihen henkilöön, jonka kanssa keskustelet. Vaikka olisit menossa vielä toisiinkin juhliin, älä ole ajatuksissasi jo matkalla sinne tai vilkuile koko ajan kelloa.
  • Avaa keskustelu, vaikka jostain arkisestakin asiasta. Keskustelun avaaminen säästä, juhlien ruokatarjoilusta tai Suomen kesästä voi tuntua typerältä, mutta ethän ikinä tiedä mihin lopulta päädytte, kun on kerran päästy vauhtiin.

Onnistuneita ja hauskoja juhlia niin juhlinnan kohteille kuin juhlavieraillekin!

PS.  Jos olet aikeissa pitää juhlissa puheen, käy ihmeessä lukemassa Pauliina Perttulin ja Sami Niemisen vinkit.
 
JOHANNA MARTIKAINEN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti