8.2.2012

Sosiaalinen media lisää työhyvinvointia

Kaikki me tietotyöläiset teemme sitä. Pujahdamme töiden välissä vaivihkaa Facebookiin. Vai olenko minä porukan ainoa lusmu?

Haahuilu Facebookissa työaikana ei kuitenkaan ole hukkaan heitettyä aikaa, niin kuin äkkiseltään voisi ajatella. Sosiaalinen media, esimerkiksi Facebook, saa tietotyöntekijän voimaan paremmin.

Tänä vuonna Suomen Puheopisto juhlii 65-vuotista taivaltaan suomalaisten vuorovaikutuksen kehittäjänä. Juhlavuotemme teema on työhyvinvointi, erityisesti se, miten vuorovaikutus tuottaa työhyvinvointia.

Sosiaalinen media on sosiaalista.  Pääsemme ilmaisemaan itseämme, ja parhaassa tapauksessa joku vielä kommentoi. Tulemme kuulluksi, pääsemme osallisiksi, olemme yhteydessä.

Tietotyöläisen ei tarvitse olla enää siis koneensa äärellä yksin. Ruudun kautta aukeaa verkostojen ja yhteisöjen kirjo, joka auttaa, kehuu ja lohduttaa silloin kun sitä tarvitaan. Virtuaalinen yhteisö on tärkeä varsinkin silloin, kun oma työyhteisö ei tukeen kykene.

Ai niin, ja miksi ihmeessä sen työnantajan tarvitsisi välittää työntekijöittensä hyvinvoinnista? Koska hyvinvoiva työntekijä on tuottava työntekijä. 

Lisää tästä voit lukea esimerkiksi Suvi Vesan artikkelista Työhyvinvointi, menestys ja niiden yhdistäminen tietointensiivisessä työssä (2009).  Artikkelin löydät tästä virtuaalisesta opuksesta: Työelämän tutkimuspäivien konferenssijulkaisuja 1/2010 (Tampereen yliopisto).


HELI PERTTULA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti