24.5.2016

Juhlapuhujan ensiapupakkaus - vinkit puheen valmisteluunKesä on pienien ja isojenkin juhlien sesonkiaikaa. Valmistuneet, hääparit sekä muut päivän sankarit viettävät suuria päiviään ja monissa yrityksissäkin on erilaisia tapahtumia. Juhlissa pidetään paljon puheita ja parhaimpia niistä muistellaan pitkään. Tässä blogissa Pauliina Perttuli on aikaisemmin antanut viisi vinkkiä onnistuneeseen juhlapuheeseen.

Kaikissa puheen pitämisen ohjeissa sanotaan, että puhe pitää valmistella huolellisesti. Mutta miten puhe sitten valmistellaan? Mitä tehdä kun suunnittelupaperi edessä hohkaa valkoista ja päässä lyö tyhjää. Tämä onnittelupuheen rakennekaava saattaa auttaa, kun mietit puheeseesi sopivaa rakennetta.
 1. Puhuttelu:
  Onnittelupuhe on henkilökohtainen, joten osoita puheesi onniteltavalle. Voit myös puhutella muuta juhlakansaa.
 2. Historia:
  Kerro yhteytesi onniteltavaan. Voit myös kertoa lyhyen tarinan yhteisistä kokemuksistanne. Tämä tuo puheeseen aitoutta, rentouttaa tunnelmaa ja myös puhujaa itseään.
 3. Nykyisyys:
  Kerro mihin on tultu ja miksi juuri tämä hetki on merkityksellinen onniteltavalle ja sinulle itsellesi.
 4. Tulevaisuus:
  Anna elämänohjeita tai ennusta tulevaa.
 5. Onnentoivotus:
  Muista myös onnitella. Voit myös kohottaa maljaa onniteltavalle. Halutessasi voit puheen loppuun käyttää sopivaa runoa, aforismia tai ajatelmaa.
http://app.webinarjam.net/register/26317/5fff98ad2aLisää vinkkejä onnistuneen juhlapuheen valmisteluun ja pitämiseen saat Suomen Puheopiston maksuttomassa webinaarissa Juhlapuhujan pelastu 31.5. klo 17-18. Rekisteröidy tästä.
 

EMMI MÄLKIÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti