15.3.2016

Pienikin puhe voi olla Suuri Puhe

Tänään 15.3. vietetään Maailman puheen päivää (World Speech Day). Tapahtumaan voi kuka vaan osallistua lähettämällä oman puheensa tapahtuman sivuille. Maailman puheen päivänä halutaan muistuttaa, että meillä kaikilla on ääni ja yksikin ääni voi muuttaa maailmaa. Ja se kaikkein hentoisinkin ääni saadaan esiin puheen kautta.

Historia on täynnä maailmaa muuttaneita puheita. Mikä puhe sinulle tulee mieleen, kun puhutaan Suurista Puheista? Onko se joku näistä? Yle Puhe on puolestaan julkaissut Yleisradion ääniarkistoon tallennettuja suomalaisia kuuluisia radiopuheita. Niitä voit kuunnella Yle areenassa. Vai onko sinulle Suuri Puhe vanhemman puhe häissä, ystävän puhe syntymäpäivillä, esimiehen puhe firman kesäjuhlissa vai jokin ihan muu?

Suuri Puhe ei aina tarkoita sitä, että sen puhuu maailman kuulu valtion päämies, yritysjohtaja, uskonnollinen johtaja tai julkkis. Suuri Puhe voi olla pidetty koko maailmalle, ihan pienelle yleisölle tai vaikka vain puhujalle itselleen. Yhteistä kaikissa Suurissa Puheissa on se, että ne herättävät tunteita. Suuri Puhe saa aikaan kuulijassa kylmiä väreitä. Suuri Puhe naurattaa, itkettää ja tekee onnelliseksi. Suuri Puhe yksinkertaisesti muuttaa maailmaa.

Millainen on sinun Suuri Puheesi? Maailman puheen päivän keskusteluun voi osallistua sosiaalisessa mediassa #unexpectedvoices.

EMMI MÄLKIÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti