20.12.2018

KUKA SINUA KOULUTTAA?



Kouluttajaprofiilin viimeisessä esittelyssä päästään pintaa syvemmälle Suomen Puheopiston toimitusjohtajan ja monitaituri valmentajan Marsa Bäckin kanssa. Marsan rautainen kokemus on kertynyt 45 koulutusvuoden ajalta.  Hän on toiminut myös 15 vuotta Suomen Puheopiston johdossa.

Valmentajamme on ollut lapsesta lähtien äänenkäyttäjä. Hän kertoo myös psykologian ja ihmisten erilaisten persoonallisuuksien sekä vuorovaikutukseen liittyvien haasteiden kiehtoneen pitkään. Nämä näkyvät hyvin Marsan koulutustaustassa, sillä on logopedi (FM) sekä logonomi (puhetaito).

Kouluttajana Marsa kuvaa itseään tavoitteellisena, ihmisläheisenä sekä huumorintajuisena. Kouluttajastamme on sanottu seuraavaa:

”Kouluttajalla vankka asiantuntemus, miellyttävä ja hienovarainen tapa ohjata.”

”Laittaa itsensä likoon!”
”Täsmävalmennusta juuri meidän tarpeisiimme!”


Marsan koulutukset perustuvat yhteistoiminnallisille menetelmille ja hänen tavoitteena on saada valmennettavat oivaltaman asioita koulutuksissa. Marsan asiantuntija-alueisiin kuuluvat mm. johtamisviestintä, esiintymistaidot, mediaviestintä, vuorovaikutustaidot ja äänenkäyttö.

Eniten Marsa nauttii kouluttajantyössään siitä, kun hän voi auttaa osallistujia oivaltamaan sekä kehittämään itseään ja osaamistaan. Äänenkäytön valmennuksissa hän taas auttaa ihmisiä löytämään oikean terveen äänensä sekä käyttämään sitä tehokeinonaan erilaisissa tilanteissa.

Marsa toivoo ennen valmennuksiaan, että ihmiset asennoituvat avoimesti tulevaan. Lähtiessään hän toivoo osallistujien kantavan repullista hyviä neuvoja ja oivalluksia, joiden avulla he voivat kehittää persoonaansa ja taitojansa.

Marsan motto koulutuksiin: ”Ei niinkään se tiedon määrä kuin kokemisen laatu!”



NANNA VIIKINKOSKI

23.11.2018

KUKA SINUA KOULUTTAA?


Emmi Mälkiä aloitti Suomen Puheopiston esiintymistaidon kouluttajana vuonna 2009 osana forum -teatterivalmennusta ja siirtyi valmentamaan ryhmiä itsenäisesti 2014. Emmillä on taskussaan jo liiketalouden tradenomin ja humanististentieteiden kandin paperit ja on valmistumassa filosofian maisteriksi puheviestinnästä Helsingin yliopistosta. Hänen valmennusrepertuaariinsa kuuluu esiintymistaidon, työyhteisö- ja asiakaspalveluviestinnän valmennukset. Emmin valmennukset perustuvat luentokeskusteluihin, käytännönharjoituksiin sekä yhteistoiminnallisiin menetelmiin.

Opinnot ja työelämä ovat tutustuttaneet kouluttajamme valmennusteemoihin, mutta hän kuvaa kiinnostuksen erityisesti esiintymiseen olevan lähtöisin viha-rakkaussuhteesta. ”Esiintyminen on aina kiehtonut minua, mutta myös jännittänyt. Esiintymistaito on alue, jossa voi kehittyä koko ajan eikä koskaan ole valmis”, Emmi kertoo. Päämääränä kouluttaja haluaa edesauttaa työyhteisöjen hyvinvointia olemalla mukana kehittämässä organisaatioiden viestintäkulttuuria. Hän näkee toimivan vuorovaikutuksen olevan tärkeä osa ihmisen hyvinvointia niin työelämässä kuin missä tahansa muuallakin ja siksi sen olevan myös mielenkiintoinen tutkimuskohde.

Kouluttajana Emmi haluaa tarjota ideoita ja oivalluksia: ”Valmennusotteeni on kannustava ja keskityn osallistujien vahvuuksiin ja annan kehittämisideoita”. Hän kertoo ammentavansa käytännön esimerkkejä omista kokemuksista ja pyrkivänsä pitämään valmennuksissa lämminhenkisen tunnelman. Kouluttaja kertoo, miten parasta valmennuksessa on avoimet keskustelut, joista hän usein itsekin oppii kouluttajana. Vuorovaikutteisen valmennuksen lähtökohtana onkin kouluttajan lähestyttävyys. Lisäksi Emmi mainitsee, että parasta kouluttajatyön antia on, kun osallistujat kertovat saaneensa valmennuksessa vastauksia juuri niihin kysymyksiin, jotka heitä ennen valmennusta askarruttivat.

Ennen jokaista valmennusta osallistujat täyttävät ennakkokartoituksen valmennusteemaan liittyen. Kouluttaja toivookin, että osallistujat pohtisivat aihetta etukäteen ja miettisivät omia vahvuuksia ja kehittämiskohteita sekä odotuksia tulevasta valmennuksesta. Emmi toivoo osallistujien olevan avoimia uusille ajatuksille ja kokevan olonsa turvalliseksi heittäytyä mukaan harjoituksiin. Kokenut kouluttajamme näkee, että osallistujat saavat näin enemmän eväitä myös käytännön vuorovaikutustilanteissa.

Emmi motto kouluttamiseen: ”Anna mennä, koe ja ylläty!”



NANNA VIIKINKOSKI



21.11.2018

Maailman tervehdyspäivä muistuttaa viestinnän tärkeydestä




Hei vaan kaikille! Tänään 21.11. vietetään maailman tervehdyspäivää (World Hello Day). Päivää on vietetty jo vuodesta1973. Maailman tervehdyspäivän on tarkoitus muistuttaa, että konfliktit tulisi ratkaista mieluummin sanoilla kuin voimakeinoin. Päivälle on asetettu tavoitteeksi, että tervehdyspäivään osallistujat tervehtivät vähintäänkin kymmentä ihmistä osoittaakseen viestinnän tärkeyden.

Tervehdyssanat ovat lyhyitä, mutta sitäkin tärkeämpiä sanoja. Tervehdys on usein ensimmäinen askel, jolla aloitetaan suuret ja pienet kohtaamiset. Niillä aloitetaan niin valtioneuvottelut kuin aamutoimet perheen kanssa. Tervehdyssanoilla aloitetaan suuret juhlat sekä työmatkat bussissa.

Joskus tämä pieni sana saattaa unohtua, jolloin se aiheuttaa harmia toisessa osapuolessa. Kolme kirjainta H-E-I ja ystävällinen hymy saattaa pelastaa jonkun päivän. Jollekulle se saattaa olla ainoa keskustelu pitkiin aikoihin.

Tänään on lupa tervehtiä naapureita, työkavereita, ystäviä, tuttavia ja tuntemattomia. Tervehditkö sinä vähintään kymmentä ihmistä? Sen voi tehdä tänään ja jos oikein villiksi heittäytyy, niin vaikka joka päivä 😉

 
EMMI MÄLKIÄ

8.11.2018

Edistä myyntiä mielikuvilla


Miltä tuntuu astella ensimmäisen kerran yleisön eteen ja esitellä uutuustuotteesi/ideasi? Oli takanasi miten paljon osaamista ja teknistä koulutusta tahansa, ovat ensiaskeleet aina jännittäviä. Kasvosi ja kaulasi punertavat adrenaliinista, kädet hikoilevat ja ehkä vapisevatkin. Puheesi takeltelee ja värisee. Sanat eivät tule mieleen, vaikka olit asiaa ennakolta käsitellyt. Mitä avuksi?

Mielikuvilla tehostetaan myyntiä

Jo viimeiset parikymmentä vuotta urheilijoita on opetettu mielikuvituksella työstämään tulevaa suoritusta ennakkoon – näkemään itsensä voittajakorokkeella. Saman voi soveltaa myös onnistuvaan myyntityöhön. Anna yleisölle mielikuvia. Kun saat yleisön kiinnostumaan, olet jo voittanut. Kiinnostavuuden harjoittelussa pohdi mitä yleisösi haluaisi kuulla tai oppia edustamastasi palvelusta tai tuotteesta.

Yrityksesi tulee viestiä vakautta ja luotettavuutta, sillä ostopäätöksiä tekevät ovat vastuussa hankintapäätöksen onnistumisesta omalle organisaatiolleen. Heidän päänsä on pölkyllä. Päällekäyvä myyntikikkailu ei aina pure Suomessa. Tuotteet ostetaan yleensä ihmiseltä, ei yritykseltä. Sinä olet siis yrityksesi laatu. Mitä sympaattisempi olet, sitä paremmin jäät mieleen.

Korosta laatua. Asiakkaasi melko varmasti haluavat tietää, miten monipuolisesti tuotteesi palvelee. Maalaile heille kuvia miten tyytyväisiä he tulevat olemaan ostaessasi sinulta. Sinä olet yrityksesi käyntikortti. Hintakeskusteluun ei kannata yleisön edessä mennä. Palaa siihen jälkikäteen ollessasi kasvokkain ostopäätöstä tekevien kanssa. Pienikin ele voi viitata hintasi olevan vääränlainen. Aina voit sanoa, että tarkistat hinnan esimieheltäsi.

Epäonnistumisen voi välttää

Myynnin peruskoulutuksilla ja erilaisilla kursseilla saat toki hyviä eväitä, mutta ehditkö kaivaa opittua aivosi lokeroista tosi tilanteessa? Paras keino lienee harjoittelu. Asetu peilin eteen puhumaan yksiksesi ja äänitä kännykällä. Ole armollinen itsellesi, hämmennyt ilmeistäsi ja äänestäsi. Totuttele omaan äänesi kuuntelemalla äänite esityksestä useampaan kertaan.

Jos mielestäsi mokaat pitämällä pidemmän hengähdystauon ja kokoamalla ajatuksesi, älä ole moksiskaan, sillä suomalaiset ovat tottuneet hiljaisiin hetkiin. Hengitä rauhassa ja jatka kun olet valmis. Kuulijat saattavat jopa tarvita pienen ajattelutauon heittämillesi uusille ajatuksille.

Muista myös nämä:
  • Anna yleisölle pohdittavaa
  • Kuulijat ovat yleensä sinun puolellasi 
  • Tunne tuotteesi ja kilpailijasi
  • Pidä argumentit napakoina
  • Vakuuttavuutta voit oppia Suomen Puheopiston yksilöllisissä tai ryhmävalmennuksissa



EIJA PESSINEN


12.10.2018

Kuka sinua kouluttaa?



Yli 20 vuoden ajan kouluttajana toiminut Eero Enqvist on Suomen Puheopiston esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen valmentaja. Alkujaan Eero opiskeli viittomankielen tulkiksi, jonka jälkeen hän kouluttautui teatteritaiteen maisteriksi erityissuuntauksenaan teatteripedagogia.

Eeron kiinnostus esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen valmentamiseen on lähtöisin hänen pitkältä työuraltaan. Tulkkina ja näyttelijänä Eero on päässyt vuorovaikutuksellisiin ja haastaviin työtilanteisiin. Tämä on avannut aitiopaikan seurata ihmisten välistä vuorovaikutusta ja sen onnistumisia tai epäonnistumisia. Teatterilla on vahvat juuret Eeron koulutusmetodeissa, sillä hän suosii teatterillisia menetelmiä ja käytännöllisiä harjoitteita luennoinnin sijaan.

Eero kuvailee itseään valmentajana näin: ”Olen asiani osaava, huumorintajuinen ja kannustava valmentaja, joka myös aidosti kuuntelee koulutettaviaan ja ottaa vastuun koulutuksesta”. Hän lisää vielä, että valmennuksiin kannattaa aina tulla avoimin ja vastaanottavin mielin, jolloin asioita tarkastelee kriittisemmin. Eeron valmennuksista saat konkreettisia työkaluja sekä paljon ajateltavaa tästä kiehtovasta ja moniulotteisesta aiheesta.

Eeron koulutusfilosofia pohjautuu ajatukseen, että vastaukset askarruttaviin kysymyksiin ovat jo meissä itsessämme. Valmentajana hänen tehtävänsä on auttaa tuomaan ne esiin ja käyttöön kannustamalla ihmisiä luovuuteen ja luottamukseen. Hän kertoo, että koulutuksissa on parasta, kun ihmiset saa uskomaan, että esiintymis- ja vuorovaikutustaidoilla on todellista ja todennettua merkitystä viestinnän onnistumisessa.

Koulutusmottona Eero pitää dynaamista huudahdusta: "Nyt!"



NANNA VIIKINKOSKI

24.9.2018

Hyöty irti neuvotteluista


Erilaiset neuvottelut ovat työtä useimmille meistä. Joskus tapaamisia on monia päivässä, ja silloin ne usein muuttuvat rutiininomaisiksi. Tällöin tehokkuus ja tuloksellisuus laskevat. Tässä muutamia vinkkejä, joilla neuvotteluista saadaan hyöty irti.
 
Valmistaudu neuvotteluun. Ennen neuvottelua analysoi neuvottelutilanne, mieti aihe ja tavoitteet sekä tutustu mahdollisuuksien mukaan neuvottelukumppaneihisi.
 
Tunnista neuvottelutyylit. Opettele tunnistamaan erilaisia neuvottelu- ja viestintätyylejä. Kun tunnistat vastapuolesi tavan neuvotella, voit mukauttaa oman viestintäsi vastapuolen tyyliin. Mukautumalla neuvottelu etenee joustavammin.
 
Kuuntele älä vain kuule. Kuuntelemalla neuvottelukumppania, saat selville hänen asenteensa ja motiivinsa sekä tietoa hänen perusteluistaan ja tavoitteistaan. Näiden tietojen avulla voit rakentaa oman neuvottelustrategiasi.
 
Jäsennä puheenvuorosi. Mitä paremmin jäsennät ja kohdennat puheenvuorosi, sitä helpompi neuvottelukumppanisi on se ymmärtää. Neuvottelu on tilanne, jossa käytetään useita puheenvuoroja, jolloin jäsentelyä ja kohdentamista pitää tehdä koko tapaamisen ajan.
 
Kunnioita neuvottelukumppaniasi. Omaan tavoitteeseen ei pyritä keinolla millä hyvänsä. Kunnioita neuvottelukumppaniasi, puhuttele kohteliaasti ja toimi muutenkin joustavasti. Näin pääset todennäköisesti parempaan lopputulokseen.
 
Muista jälkihoito. Neuvottelu ei lopu, kun osapuolet nousevat neuvottelupöydästä. Neuvottelun jälkeen tulee varmistaa, että yhteisesti sovitut asiat toteutuvat käytännössä. Jälkihoidon avulla luodaan pohja myös tuleville tapaamisille.
 
Suomen Puheopiston Puheakatemia -valmennuskokonaisuuteen kuuluva neuvottelutaidon valmennus on 13.11.2018 klo 9-16. Tutustu ja ilmoittaudu!

 
EMMI MÄLKIÄ

13.9.2018

Kuka sinua kouluttaa?

Kansainvälistyneet markkinat ovat tehneet Suomessa useista liiketoimista monikielisiä. Tämän vaikutuksesta englanninkielisten koulutusten pyyntö on myös kasvanut huomattavasti viime vuosina. Suomen Puheopiston valmennustarjontaan kuuluu englanninkielisiä koulutuksia, niin esiintymistaidon ja kirjallisen viestinnän valmennuksista vuorovaikutustaitojen valmennuksiin. Amerikkalainen Dean DiNardi on yksi meidän näissä valmennuksissa käyttämistä kouluttajista. Dean on opiskellut viestintää, lavaesiintymistä, psykologiaa ja käyttäytymistieteitä sekä teatteria. Esiintymistä ja viestintää hän on kouluttanut 15 vuotta.

Deanin asiantuntija-alaa ovat yleisön huomion kiinnittäminen ja ylläpitäminen, esiintymisen arvon määrittäminen ja sen esittäminen asiantuntijana, itsevarmuuden rakentaminen sekä läsnä oleminen puhujana. Kyseisiä aiheita valmentaessaan Dean käyttää hyväkseen NLP-menetelmää ja 25 vuoden kokemusta teatterista näyttelijänä, kirjoittajana, ohjaajana sekä tuottajana. 
Kouluttajana Dean on luova tavoissaan auttaa ihmisiä selvittämään heidän vahvuutensa kehittämään heikkouksia. Hän on myös suoraviivainen ja rehellinen teknikoissaan antaaksensa valmennettaville tuloksia. Dean on miellyttävä, ystävällinen ja empaattinen koulutettavien tarpeita kohtaan, koska ei ole helppoa esiintyä tai olla hyvä siinä. Parasta kouluttamisessa on auttaa muita tajuamaan, että he ovat kykeneviä ja että he osaavat.
Dean toivoo, että ennen valmennusta ihmiset tietävät tulevansa saamaan tarvittavat välineet hyväksi puhujaksi. Hän myös toivoo heidän ymmärtävän, että valmennuksen jälkeen heidän täytyy soveltaa näitä välineitä, koska yksi oppitunti ei vielä tee loistavaa puhujaa.

Deanin motto on: “Life isn’t about finding yourself, life is about Creating yourself”



ELLA KAJASTE

27.8.2018

Porinalla parempaa äänenkäyttöä

Muistuuko mieleen aika, kun lapsena puhallettiin pillin avulla kuplia lasiin? Intoa täynnä yritettiin saada porina aina niin suureksi, että vesi roiskuisi lasin yli. Kuinka olisinkaan tiennyt, että kymmeniä vuosia myöhemmin vastaani tulisi taas aika puhallella kuplia vesilasiin?

Puhe- ja äänityössä kannattaa kiinnittää huomiota eri tuntemuksiin kurkunpäässä. Kurkun kuivuminen, palan tunne ja rykiminen ovat monille tuttuja oireita päivän aikana. Vesipiippu on hyvä tapa kostuttaa äänihuulia, kun taas resonaattori putki auttaa harjoittamaan äänen tuottoa tehokkaammaksi ja kestävämmäksi. 
Resonaattoriputki on aikuisilla ihmisillä noin 26-28cm mittainen lasiputki, jonka läpimitta on n. 9mm. Putki on aina hyvä mitata käyttäjäkohtaisesti optimaalisen tuloksen saavuttamiseksi. Mittaus tapahtuu tarkkailemalla puhujan puhetta ja ulkoisia piirteitä. Hyvänä apuna on lauluäänen määritys: naisilla sopraano, mezzosopraano ja altto; miehillä tenori, baritoni ja basso.
Resonaattoriputki auttaa luomaan ääntöväylään vastuksen, mikä johtaa ääntöväylän kaventumiseen sekä äänihuulten lisääntyvään kontaktiin. Mitä suuremman vastuksen tuottaa esimerkiksi veden avulla, sen voimakkaampaa äänihuulten kaventuminen on. Resonaattoriputken kehitti Helsingin yliopiston fonetiikan professori Antti Sovijärvi. Keksinnän tarkoituksena oli auttaa äänen soinnin parantamista erilaisilla harjoituksilla, jotka ns. hieroivat äänihuulia.
Resonaattoriputkeen äännetään toinen pää napakasti kiinni huulten välissä ja toinen pää joko veden pinnalla tai upotettuna vesiastiaan 1 cm veden pinnan alle. Putkella tehdään ns. pinta- ja syväporinaa. Veteen äännettäessä ääntöväylän ilmavirtausvastus luonnollisesti kasvaa enemmän kuin äännettäessä putken läpi veden pintaan. Veden kuplinta tuottaa ilmanpaineen rytmistä vaihtelua ääntöväylään. 
Monille herää varmasti oivallus kokeilla kikkaa muovipillillä kuten lapsena, mutta tämä voi tuottaa pettymyksen. Helsingin yliopiston tutkimus osoitti, että muovipillin pehmeä rakenne ei luo samanlaista vastusta kuin lasiputki. Muovipilli täytyisi olla jopa 10cm pinnan alapuolella luodakseen pienen vastuksen, mikä ei ole tarpeeksi luomaan ahtaumaa ja optimaalista kontaktia äänihuulten välillä. Lasiputken ja huulten oikea kontakti, ilmanpaineen muutokset ohjatuilla ääniharjoituksilla, auttavat puhujaa tuottamaan tehokkaamman ja taloudellisimman äänenkäytön pienemmällä äänihuulten rasituksella.
Ohjausta harjoitteluun saa Helsingin yliopistollisen sairaalan Foniatrian poliklinikalta, yksityisiltä puheterapeuteilta tai Suomen Puheopistosta.
NANNA VIIKINKOSKI

10.8.2018

Where does communication start?

Communication is a funny thing. On one hand we must do it; whether it’s on the most basic level and need to be done or more involved and going out of our way level. Communication also comes in many forms: physical, verbal, mental and as well can be done with a variety of elements. In the old days communication was even handled via smoke signals, drums, yelling (vocal noises). However, in todays times communication has become a more complex element especially in business with sales and marketing and their many varieties of possibilities.

As complex, necessary, used and useful Communication is, there are still only two variables that matter to focus on when honing in on the power and function of ways to communicate. 1 - the conversations we have with other. 2 - the conversations we have with ourselves. Both means of communication are important and the later can be viewed as the more important. Yet, both need to have the same quality and basic formula to make them efficient. And by efficient, I mean that they formulate win-win situations, open doors of opportunity and possibility, move things progressively moving forward, help to ask the right questions to formulate the best answers geared for achieving a goal.

1 - The conversations we have with others whether they are dialogues or monologues don’t make a difference because both are used to gain an end result. Communication’s main focus should be on what the objective is and then finding the best communicative tools to arrive at the desired results. Communication is by far the most valuable tool we have. As humans we have the highest level of communication power and possibilities, yet we don’t use it.

2 - The conversations we have with ourselves can be viewed as the most valuable means of communication simply because all communication with others starts within ourselves. The thoughts that run through our minds before we speak, present or engage in a conversation of any sort start in our own heads.

There are many reasons why people don’t like to communicate or haven’t taken the time to study the tools, techniques or tips and tricks to make it easier and more efficient - FEAR. Fear of being seen, lack of confidence of being heard, uncomfortable with who they think they are, fear of rejection or being unacceptable or good enough in a different language or the information of what they speak of… the list is endless. However, all of this can be changed. And it all starts with the conversations you have with yourself.

Building confidence starts with what you tell yourself and how you see things and yourself in the outside world. It’s starts with your perception and what you think of things and yourself. Of which any of it can at any point be changed, adjusted, tweaked… Simply by starting to tell yourself different things by interpreting the conversations you already have with yourself as something else.

Confidence on in a variety means is the main killer for presentation gone bad, negotiations failing and deals lost…. It’s the setup, the previous communication we have about it and ourselves doing it that drives the results.

Hopefully, this little perspective on communication has opened your mind to a new way of seeing how to make communicating better, where it starts and how fear gets caught in the net of good communication. Change your perception, change your thoughts - changes your results. 

Where Thought Goes - Energy Flows - Life Grows

DEAN DI NARDI

29.6.2018

Oikealla asenteella lomaan!

Mitä odotat kesältä ja lomalta? Trooppisia saaria, mökkeilyä, festareita, kiireettömyyttä, hiljaisia hetkiä riippumatossa, grillaussäitä, maiseman vaihtoa, elämyksiä tai seikkailuja? Ajatus lomasta herättää monissa ensin varmasti innostusta. Stressittömät päivät odottavat haaveilijoita ja kuukauden tai muutaman viikon loma voi tuntua autuudelta. Lopulta voi kuitenkin olla, että ikuinen kiire nousee osaksi lomaa, kun ilo on otettava irti kesän joka hetkestä ennen paluuta arjen työhön.

Historioitsija Tapio Bergholmin mukaan lomaan sisältyy usein kovia odotuksia, joten sen alku voi olla vaikea. Siksi pidempi loma takaa paremman palautumisen. Pitkä loma auttaa siinä, että työntekijä ehtii myös aidosti levätä, mutta Bergholmin mielestä pitkissä lomissa saattaa olla varjopuolensakin: ”Panostus pitkiin lomiin saattaa johtaa sekä työnantajat että työntekijät ajattelemaan, että lomien välillä työelämä saakin olla kovaa ja kuormittavaa.”, Bergholm pohtii Keskisuomalaisessa.

Asenne loman ja työn välillä on sidoksissa sekä omiin että työpaikan arvoihin, joustavuuteen ja luomaamme vuorovaikutukselliseen ilmapiiriin. Selkeät odotukset ja tavoitteet määräytyvät yhtä lailla sekä töissä että vapaa-aikana, mutta erona on, kuka luo ehdot työnantaja vai sinä. Olitpa työntekijä tai toimitusjohtaja, asenteiden määrittäminen itselle voi avata uudenlaisen tavan asennoitua työhön ja lomaan. Mitä ajatuksia sinulle herää lomasta? Mitä lomalta kannattaisi ottaa mukaan työntekoon?

Hengähdämme heinäkuun ja palaamme elokuussa takaisin valmennuksien ja projektien pariin täydellä tiimillä.
Kiitos lukijoille ja asiakkaille keväästä! Nautitaan kesästä!


NANNA VIIKINKOSKI

13.6.2018

Kuka sinua kouluttaa?



Kouluttaja Sanna Franck
On aika esitellä seuraava kouluttaja. Sanna Franck on esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen valmentaja. Erityisesti viime aikoina Sannan kouluttamia aiheita ovat olleet vuorovaikutustaidot sisäisissä asiakaskohtaamisissa tai haastavissa tilanteissa ja kouluttajan esiintymistaidot. Hän aloitti kouluttamisen vuonna 2001 opintojen ohella ja vuonna 2005 Suomen Puheopistossa.

Sanna opiskeli Jyväskylän yliopistossa filosofian maisteriksi pääaineena puheviestintä. Sivuaineena hän opiskeli draamakasvatusta eli Sanna on draamaopettaja. Hänellä on myös aikuiskouluttajan pedagoginen pätevyys.

Koulutusaiheina esiintyminen ja vuorovaikutus herättivät Sannan mielenkiinnon, koska ne ovat peruspilareita monissa työtilanteissa. Ne ovat teemoja, joissa niin kouluttaja kuin osallistujakin voi kehittyä loputtomasti. Sannasta kouluttajan työssä on parasta, että hän saa tarjota osallistujille alansa tuoretta tietoa sekä korjata vääriä käsityksiä, joita liikkuu esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja valmennettaessa. Hänestä on myös upeaa nähdä valmennettavien kehittyminen harjoitteluprosessin aikana.

Sanna on kouluttajana vuorovaikutteinen. Hänestä on tärkeää luoda hyvä keskusteluyhteys osallistujiin ja kerätä heiltä myös aineistoa päivän teemoista. Sanna täydentää näitä teemoja omalla asiantuntemuksellaan. Taitoharjoittelussa lähtökohtana on osallistujan vahvuudet ja kehityskohteiden esiintuominen kannustavasti. Sannan valmennukset ovat sopiva sekoitus tietoiskuja ja toiminnallisia menetelmiä. Osallistujien aktivointi sekä esiintymis- ja vuorovaikutustaitojen käytännön harjoitteleminen ovat aina osa Sannan valmennusta.


Sannan motto on Suomen Puheopiston perustajajäsenen Kaarlo Marjasen sanoin:
"Ole oma itsesi mutta parhaalla mahdollisella tavalla."

ELLA KAJASTE