1.7.2014

Keskustele kesällä

Kesä on ihmeellistä aikaa. Juhannuksen jälkeen Suomen kaupungit hiljenevät heinäkuuksi lomakauden myötä. Ihmiset heittävät lomaillessaan rennommalle vaihteelle, ja töissäkin puurretaan tuolloin kevyemmällä mielellä. Onhan kesä! Kesällä on helpompaa olla avoin ja avata keskustelua ennestään vieraidenkin kanssa. En tiedä, johtuuko se valosta vai siitä, ettei tarvitse vetää huppua silmille asti tuulen ja pakkasen keskellä.

Joka tapauksessa tämä tilaisuus kannattaa käyttää hyödyksi. Voisimme jokainen miettiä, miten ottaisin kontaktia ihan tuiki tuntemattomiin kanssaihmisiin. Kesäfestareillahan se käy melkein kuin itsestään kehuttaessa (tai haukuttaessa) kilvan esiintyjiä ja järjestelyjä. Mitäpä jos tänä kesänä lähettäisit mökkirannasta pullopostia tai ekohenkisemmin viestin kaarnalaivan purjeessa? Entäpä jos matkatessamme ympäriinsä bussissa, junassa tai lentokoneessa laittaisimmekin puhelimet ja tabletit sivuun ja niihin uppoutumisen sijasta keskittyisimmekin keskusteluun vierustoverin kanssa?

Vaikka tänä kesänä puheenaiheiden kärjessä tulee olemaan poikkeuksellinen kesäsää, toivottavasti meiltä löytyy kekseliäisyyttä puhua myös muista ajankohtaisista aiheista. Me puolestamme pidämme Puheenvuoro-blogissa hengähdystauon ja palaamme uusin jutuin elo-syyskuun vaihteessa.

Hyvää kesää!


JOHANNA MARTIKAINEN